Er zijn veel verschillende manieren van spelen.

Spelen met andere honden. Spelen met de baas. Of alleen spelen. Trekspellen, zoekspellen, puzzelen, apporteren.

En nog veel meer.

Samen spelen kan jullie band verder versterken.

Een pup leert door te spelen zijn of haar sociale vaardigheden, Wat kan wel en wat niet.

Het is belangrijk om te weten wat jouw hond voor een speler is.

Zo kan je passende speeltjes uitzoeken voor je hond.

Speeltjes moet je altijd geven onder toezicht. Er bestaan geen onverwoestbare speeltjes. Maar er zijn wel een aantal merken, zoals West Paw Zogoflex die stevige speeltjes maken. En voor de echte slopers hebben wij de Indestructibones. Dit is echt een uniek kauwspeeltje.

Vaak is de vraag niet of een speeltje kapot gaat, maar eerder na hoelang.

Veel honden worden helemaal gelukkig van een (tennis)bal.

Je kan deze dan gebruiken voor buiten, maar ruim de bal dan thuis weer op. Veiliger en zo blijft de bal ook interessant.

Halve tennisballen vinden we bij de dierenarts regelmatig terug in de maag van (jonge) honden.

Mijn eigen hond is bijna altijd voorzichtig met zijn knuffelspeeltjes. Maar hij heeft dagen dat hij in 1 x keer al zijn speeltjes kapot wilt maken. Hij geniet er dan echt van om te slopen/knagen/trekken.  Dan geef ik kauwmateriaal of een speeltje van stevig rubber of nylon. 

Spelen is zeker een vorm van verrijking.

Je kan je hond ook zelf laten kiezen waar hij mee wilt spelen, door meerdere speeltjes naast elkaar te leggen en te kijken waar hij of zij als eerste naartoe loopt.

Samen spelen met de baas, daar worden honden vaak heel blij van. Een heel leuk spel is het zoekspel. Je kan daar een speciale knuffel voor gebruiken, die je na het spel weer opbergt.

Door de knuffel eerst een nachtje in de (vuile) wasmand te leggen, zitten er nog meer fijne luchtjes aan voor je hond.

De eerste keer begin je met het spel zodra je aandacht hebt van je hond. Je kan de knuffel een naam geven en legt het de eerste keer heel makkelijk in het zicht. Dan roep je ' zoek..........' en zodra de hond naar de knuffel loopt, reageer je super enthousiast.  Ze voelen zich dan helemaal trots. Je beloont dit niet met voer, maar met enthousiasme.  Zo kan je het steeds iets moeilijker maken. Max 3 tot 5 x achter elkaar. Dit spel is enorm goed voor het zelfvertrouwen van je hond en ook nog eens super leuk om samen te doen.