Winter

Published on 6 November 2020 at 10:46

De wintermaanden zijn meestal niet heel erg koud hier in Nederland.  De vrieskou houdt soms maar enkele dagen aan.  Maar waar moet u op letten tijdens deze koudere dagen. Heeft uw hond bijvoorbeeld een jas nodig? Lees hierover meer in het stuk over hondenjassen   Net als de meeste mensen , vinden onze honden het ook geweldig als er sneeuw valt. Spelen in de sneeuw kan hier in Nederland gewoon niet zo vaak , en is daarom extra bijzonder. Houdt de speelsessies niet te lang. Ondanks hun vacht kunnen onze honden ook onderkoeld raken. Erg belangrijk is dat u erop let dat uw hond geen sneeuw op eet, Dit kan (ernstige) maag- en darmproblemen geven.  Laat de hond nooit op het ijs spelen. Het uitglijden kan voor problemen zorgen, zoals letsel aan spieren, banden of gewrichten. Ook kan het ijs te zwak zijn, waardoor uw hond er doorheen kan zakken. 

Zorg dat jullie samen op een verantwoorde manier toch plezier hebben in de sneeuw. Neem een leuk speeltje mee voor uw hond. Eentje die goed vindbaar is in de sneeuw. Verder kan je van te voren de voetzooltjes inwrijven met een beschermende potenbalsem. Wij gebruiken de Hownd Potenbalsem en zijn hier heel erg tevreden over. 

Buiten is het vroeger donker en zelfs overdag kan de zichtbaarheid minder zijn. Zorg daarom voor extra zichtbaarheid met een jasje met reflectie of een lampje of een veiligheidsvestje bij uw hond.

De wintermaanden zijn perfect voor mooie wandelingen samen en daarna kan uw hond lekker bijkomen in zijn warme mand.

Maak er magische Feestdagen van en geniet van elkaar.

Heeft u vragen over Oud en Nieuw of over vuurwerkangst, lees dan deze blog hierover.

 

 


Add comment

Comments

There are no comments yet.