Kong speeltjes

Published on 27 May 2020 at 16:04

De Kong speeltjes zijn een van de beroemdste speeltjes ter wereld.  Ze worden gebruikt voor alle leeftijden en alle verschillende rassen en ingezet voor verschillende doeleinden.  De politiehonden worden na hun harde werk beloond met een spelletje met de  zwarte Extreme Kong.  Rescuehonden en heel veel andere werkhonden krijgen als beloning de Kong na hun harde werk. Maar de classic Kong is zeker net zo geschikt voor onze huishonden.  Voor elke leeftijd is er een geschikte Kong.  Er wordt aangeraden om bij de fokker de pups al hun eerste Roze of Blauwe Kong te geven.  Deze kong mogen ze dan meenemen naar hun nieuwe huisje waardoor ze al direct iets vertrouwds hebben.  De kong kan gebruikt worden om te spelen, om in te zetten bij overgewicht, bij verlatingsangst en nog veel meer. Het is belangrijk dat als je de Kong voor het eerst inzet als voerspeeltje, je ervoor zorgt dat de hond makkelijk bij het voer kan komen, zo dat er geen frustratie ontstaat.  Zodra de hond het doorheeft kan je de moeilijkheidsgraad verhogen door de brokjes te mixen met zachte voeding.  Kan jouw hond nog meer uitdaging gebruiken, dan kan je de Kong invriezen.

Op https://www.kongcompany.com/nl/recepten kan je veel leuke recepten vinden, voor als je wat variatie wil hebben op de normale hondenvoeding.

Kong Classic heeft voor pups tot 9 maanden de Roze en Blauwe Kong speciaal voor het gebit en de kauwkracht van de pup.  Vanaf 9 maanden kan je de Rode Kong geven en bij een stevige kauwer kan je de Zwarte Extreme Kong geven.  Voor de senior is het advies om de Paarse Kong te geven.  Er bestaat geen onverwoestbaar speeltje, maar de Kong Classis wordt al sinds 1976 gebruikt voor stevige kauwers. Heb jij een hond die alles kapot krijgt, dan adviseren ze bij de Kongcompany om 1 tot 2 maten groter te nemen. Als de Kong beschadigd is dan moet je hem vervangen.  Probeer verder wel de juiste maat te kiezen die bij jouw hond past. 

Vanwege de duurzaamheid en de levensduur van de Kongs zal Kwispel en Relax hier meer van op voorraad gaan houden.

Ook voor katten komen er extra Kong speeltjes. De Noord-Amerikaanse Catnip die gebruikt wordt bij Kong wordt erg goed geaccepteerd door de katten.

Veel speelplezier en vraag gerust om advies.


Add comment

Comments

There are no comments yet.